Nieuws
Home -  Nieuws

Pottendraaien Gent

21
Jul

Ben jij creatief of wil jij wat meer je creativiteit gebruiken? Zit je graag met je handen in de klei? Ben je nog niet zeker maar wil je dit wel proberen? Dan zit je goed bij onze cursus pottendraaien.

In deze cursus leer je alle basisstappen om de meest mooie keramiek te maken om van te genieten en te koesteren. Hier leer je met liefde en zorg je eigen pot af te werken en te verzorgen.

Wie deelneemt aan deze cursus zal gauw zijn eigen pottendraaiwerk kunnen presenteren en een master in klei vormen worden.

Pottendraaien

Een mooie pot draaien vraagt wel enige oefening. Maar met de juiste techniek en middelen kan iedereen het. Hoe doe je het?

Leg je bol klei in het midden van de draaischijf. Let daarbij op dat deze bol klei vooraf goed gekneed werd. Tijdens het draaien bestaat de kunst eruit, deze bol telkens goed in het midden terug te brengen met je handen.

Hou de bol mooi tussen je beide handen en duw met je duimen, aan de bovenkant, de klei naar beneden. Hier zorg je voor een ruwe schets of voorvorming van je kunstwerk. Wanneer je nog meer vorm wenst te geven kan je dit door beide (natte) handen zowel aan de binnen en buiten zijde te plaatsen. Druk op de klei om de gewenste vorm te krijgen.

Wie klaar is met draaien kan met een fijne draad, de vorm van de draaischijf losmaken.

Handmade with love

Wie geen kennis heeft of denkt dat hij niet voldoende creativiteit bevat, hoeft helemaal geen schrik te hebben om ook eens met zijn handen in het klei te ploeteren. Zowel jong als oud beleeft plezier in het maken en boetseren van hun eigen potten. Met volle trots presenteren ze dan ook hun eigen werk. Niets is leuker dan pottendraaien in klei en dit stap voor stap aan te leren.

Handmade is dan ook de nieuwe trend want er is niets leuker dan je eigen creatie te kunnen presenteren en gebruiken. Stel je voor je bloemen in een eigen handgedraaide vaas of een theekrans met vrienden in eigen gedraaide mokken. Alles kan!

Cursus Pottendraaien

Pottendraaien doet iets met je. Heerlijk hoe je je brein vrij krijgt en ondertussen met je vingers in de klei speelt. Het is zo verwonderlijk dat een klein bolletje klei, zo een kunstwerk wordt.

Voel jij ook je vingers al tintelen? Kriebelt het om even alles los te laten en je handen in de klei te gooien?

In de cursus pottendraaien leer je alle basisbeginselen over klei en wat je er allemaal mee kan doen. Je leert er stapsgewijs je klei kneden, draaien en glazuren.

Met volle enthousiasme wordt de kennis der klei overgedragen en boetseer jij in no time een eigen kopje, pot, vaas of kom. Het is inspirerend wat je met een klein beetje klei kan doen. Vervormen, trekken, draaien, boetseren en uiteindelijk klaarstomen.

Laat de wereld om je veranderen en leer met mij mee. Wordt hier een creatieve kei in klei!

Schrijf je hier in

Wie even wil proeven van klei en keramiek of wie echt alles wenst te weten over pottendraaien, kan zich hier inschrijven.

Cursus Pottendraaien

Twijfel je nog? Kom dan eerst even langs op onze workshops en ontdek of je ook de kleimicrobe te pakken krijgt.